Такі котлети у нас з’їдаються прямо зі сковороди: є маленька хитрість, завдяки якій вони завжди виходять соковитими
Коли готую котлети по цьому рецепту, не встигаю накрити на стіл – летять прямо зі сковороди. Є маленька хитрість, завдяки якій котлетки виходять завжди соковитими. Розповім вам про неї в процесі приготування. Можна брати будь фарш для них, смачно в будь-якому разі. Готуються легко і швидко. Розповідаю:
Для початку обрізаємо у білого хліба “окрайці” з усіх сторін. Обрізки не викидайте, з них можна зробити сухарі. А м’якуш перекладаємо в глибоку миску і заливаємо молоком.
Поки хліб замочується, підготуємо цибулю. Розраховуємо приблизно на 500 гр фаршу 100 гр цибулі. Його можна дрібно порізати, але я його измельчу в блендері, т. к. моя дитина не їсть цибулю,а в подрібненому вигляді – не помічає).
Крім цибулі додаємо в блендер 2-3 зубчики часнику для аромату.
Хліб трохи віджимаємо його, щоб не було багато рідини і перекладаємо в блендер. Подрібнюємо до стану кашки.
Далі до фаршу (я використовувала курячий) перекладаємо вміст блендера, ложку сметани (відсоток жирності не має значення), вбиваємо одне яйце, солимо і перчимо за смаком. Якщо хочете, можете додати улюблені приправи. Ретельно перемішуємо. Консистенція буде рідкуватий – не лякайтеся, все так і має бути.
На цьому етапі потрібно додати той самий інгредієнт, який надає соковитість – заморожене вершкове масло. Натираємо його на крупній тертці, відправляємо до решти продуктів і добре перемішуємо.
Поки розігрівається масло в сковороді, формуємо котлети. Для цього приблизно столову ложку фаршу кладемо в долоню, посипаємо зверху і з усіх сторін панірувальними сухарями і формуємо котлети як зазвичай.
Нагадую, що фарш трохи рідкуватий – так і повинно бути.
Кладемо сформовані котлети в сковороду. Обсмажуємо до золотавої скоринки з обох сторін на середньому вогні (сильний вогонь не роблю,щоб встигли приготуватися всередині). Я не накриваю кришкою і смажу з кожного боку приблизно по 4 хвилини.
Готові котлети викладаємо на паперові рушники, щоб стік зайвий жир.
Ось такі апетитні котлети у нас вийшли дуже смачні!
Тільки подивіться, які вони соковиті. Незважаючи на те, що фарш курячий, котлети ніжні і м’які. Моя сім’я дуже любить, тому готую досить часто.
Продукти:
– фарш курячий – 500 гр
– яйце – 1 шт
– цибуля – 1 шт (100 гр)
– часник – 2-3 зубчики
– м’якуш білого хліба – 100 гр (+ молоко)
– сметана – 1 ст. л.
– вершкове масло (заморожене) – 50 гр
– сіль, перець – за смаком
– панірувальні сухарі