Кулінарія

Такі котлети у нас з’їдаються прямо зі сковороди: є маленька хитрість, завдяки якій вони завжди виходять соковитими

Коли готую котлети по цьому рецепту, не встигаю накрити на стіл – летять прямо зі сковороди. Є маленька хитрість, завдяки якій котлетки виходять завжди соковитими. Розповім вам про неї в процесі приготування. Можна брати будь фарш для них, смачно в будь-якому разі. Готуються легко і швидко. Розповідаю:

Для початку обрізаємо у білого хліба “окрайці” з усіх сторін. Обрізки не викидайте, з них можна зробити сухарі. А м’якуш перекладаємо в глибоку миску і заливаємо молоком.

Поки хліб замочується, підготуємо цибулю. Розраховуємо приблизно на 500 гр фаршу 100 гр цибулі. Його можна дрібно порізати, але я його измельчу в блендері, т. к. моя дитина не їсть цибулю,а в подрібненому вигляді – не помічає).

Крім цибулі додаємо в блендер 2-3 зубчики часнику для аромату.

Хліб трохи віджимаємо його, щоб не було багато рідини і перекладаємо в блендер. Подрібнюємо до стану кашки.

Далі до фаршу (я використовувала курячий) перекладаємо вміст блендера, ложку сметани (відсоток жирності не має значення), вбиваємо одне яйце, солимо і перчимо за смаком. Якщо хочете, можете додати улюблені приправи. Ретельно перемішуємо. Консистенція буде рідкуватий – не лякайтеся, все так і має бути.

На цьому етапі потрібно додати той самий інгредієнт, який надає соковитість – заморожене вершкове масло. Натираємо його на крупній тертці, відправляємо до решти продуктів і добре перемішуємо.

Поки розігрівається масло в сковороді, формуємо котлети. Для цього приблизно столову ложку фаршу кладемо в долоню, посипаємо зверху і з усіх сторін панірувальними сухарями і формуємо котлети як зазвичай.

Нагадую, що фарш трохи рідкуватий – так і повинно бути.

Кладемо сформовані котлети в сковороду. Обсмажуємо до золотавої скоринки з обох сторін на середньому вогні (сильний вогонь не роблю,щоб встигли приготуватися всередині). Я не накриваю кришкою і смажу з кожного боку приблизно по 4 хвилини.

Готові котлети викладаємо на паперові рушники, щоб стік зайвий жир.

Ось такі апетитні котлети у нас вийшли дуже смачні!

Тільки подивіться, які вони соковиті. Незважаючи на те, що фарш курячий, котлети ніжні і м’які. Моя сім’я дуже любить, тому готую досить часто.

Продукти:

– фарш курячий – 500 гр

– яйце – 1 шт

– цибуля – 1 шт (100 гр)

– часник – 2-3 зубчики

– м’якуш білого хліба – 100 гр (+ молоко)

– сметана – 1 ст. л.

– вершкове масло (заморожене) – 50 гр

– сіль, перець – за смаком

– панірувальні сухарі